• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tatlı soslu tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26 Mayıs 2011
500 g tavuk
2 adet dolmalık biber
1 adet havuç
1 adet soğan
Orkide sıvı yağ
Tuz
Hamuru için:
10 çorba kaşığı patates nişastası
10 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Sosu için:
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı salça
3 adet domates

Tatlı soslu tavuk için ilk olarak hamuru hazırlayalım. Hamuru için patates nişastasını, unu, kabartma tozunu, yumurtayı ve suyu pürüzsüz bir hale gelince kadar karıştıralım ve boza kıvamında bir hamur elde edelim. Eğer kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyerek seyreltebilirsiniz. Hamurdan sonra hem tatlı hem de ekşi olan sosu hazırlayalım. Sos için şeker, sirke, limon, salça ve rendelenmiş domatesi kızgın ateşte 5 dakika kavuralım. Kuşbaşı doğranmış tavuk parçalarını hamura bulayıp kızdırılmış sıvı yağda kızartalım. Tavaya 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ koyup kızdıralım. İnce doğranmış havuç ve soğan ile küçük küçük doğranmış dolmalık biberi ilave edelim. Hızlı ateşte 3 dakika sote edelim. Hazırladığımız tatlı ekşili sosu ilave edelim. 1 çorba kaşığı patates nişastası ekleyip 1 dakika kavuralım. Kızarttığımız tavuk parçalarını ilave edelim. 1 dakika karıştırarak pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Meyveli kaygana

Malzemesi
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker
1 adet şeftali
1.5 su bardağı süt
Yarım paket tatlı mayası
Yarım paket margarin
3 yumurta
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir su bardağı çilek
Tuz

Meyveli kaygana için öncelikle tüm meyveleri bal ve limonla karıştırıp bir süre dinlenmeye bırakın ve diğer yandan kayganaları hazırlayın. Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun. Ortasına toz şekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirip un ilave edip karıştırın. Sütü bir defada ekleyin ve topaklanmasını önlemek için de sürekli karıştırın. Daha sonra karışımı 10 dakika dinlenmeye bırakın. Demir bir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz margarinle iyice yağlayın. Sonra hazırlanmış karışımdan birbirine temas etmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun. Kabarmaya başlayınca spatula yardımıyla çevirin. Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin. Arzu ederseniz servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üzerini ballı meyvelerle süsleyip, servis yapın. Afiyet

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.