• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında soğanlı yumurta

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2011
6 adet yumurta
2 su bardağı süt
1.5 kahve fincanı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema
2 adet soğan
Tuz, karabiber, toz Muskat

Fırında soğanlı yumurta için ilk olarak yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirelim. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritelim ve unu üzerine ekleyerek kısık ateşte karıştıralım. Ardından sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edelim. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca pişirelim. Son olarak da tuz, karabiber ve muskat ekleyip ateşten alalım. Diğer yandan yumurtaları soğutup kabuklarını soyalım ve yuvarlak şekilde dilimleyelim. Soğanları da ince halkalar şeklinde keselim. Kalan tereyağını eritip soğanları bu yağda pembeleştirelim. Hazırladığımız beşamel sosu ekleyelim. İçine yumurta dilimlerini de ilave edelim. Yayvan bir fırın kalıbını yağlayalım. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizelim. Kalan sosu da üzerine dökelim ve önceden kızdırılmış orta ısılı fırında yaklaşık 5-6 dakika kızartalım ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Balbademli kek

250 g badem
2 adet yumurta
1 su bardağı su
125 g margarin
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 paket krem şanti
1/2 paket kabartma tozu

Şekeri pembeleşinceye kadar ateşte tutun. pembeleşmeye başladığında üzerine su döküp hızlı hızlı karıştırın. Elde ettiğiniz karameli ikiye ayırıp bir kenarda bekletin. 250 g tuzsuz bademi kaynar suyun içine koyup bekletin, daha sonra kabuklarını soyun. Bir kaba şeker koyun, üzerine hafifçe su serperek ıslatın ve ateşte pembeleşinceye dek yakın. Sonra bademleri de ilave edin. Şeker kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurun. Kavurma işlemi bittiğinde, kabı ıslattığınız kalınca bir naylon torbanın üzerine boşaltın. Soğutuktan sonra bademleri kırıp havanda ufalayın. Margarini yumuşatıp, şekerle birlikte mikserde çırpın. 2 adet yumurta, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamuruna, yarım su bardağı karamel ve süt katıp, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 175 derecedeki fırında pişirin. Kek piştikten sonra ikiye bölüp arasına balbademleri koyun. Üzerini krem şanti ile kaplayın. Bir poşet krem şantiyi, yarım bardak karamel ile hazırlayın, pastanın üstü bununla kaplandıktan sonra, balbademler ile her tarafını süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.