• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 23 Mayıs 2011
15 adet kuzu pirzolası
3 adet domates
5 adet sivri biber
75 g tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kekik
Yarım litre sıcak su

Kuzu pirzola için ilk olarak sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, halka şeklinde doğrayalım. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritelim. Yağ kızınca 5 adet pirzolayı tuzlayıp biberledikten sonra tavaya koyup, sık sık altüst ederek, her iki yanları da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirelim. Pişen pirzolaları bir sahana dizelim. Pirzolalar bitinceye kadar aynı işlemi yineleyelim. Ardında tavadaki yağı dökelim. Bu kez kalan 2 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyup orta ateşte eritelim. Yağ kızınca soğanı ilave edelim. Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürelim. Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirelim. Bir yandan da tuzunu ve biberini kontrol edelim. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirelim. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiğimizi de ekleyelim. Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirelim. Beğendiyi önceden ısıtılmış kaba koyalım. Üzerine pirzolaları yerleştirelim. En üste de tavadaki soğanlı ve domatesli sosu döküp, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Milföyde tavuk


10 adet milföy hamuru
1 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı pirinç unu
10 çorba kaşığı toz şeker
2 yumurta sarısı
Yarım kg süt
Yarım tavuk göğüs eti
5 çorba kaşığı portakal reçeli tanesi
1 su bardağı pudra şekeri

Milföyde tavuk tatlısı için ilk olarak pirinç unu, toz şeker ve yumurta sarılarını tencerede çırpın. Daha sonra üzerine sütü ilave edip karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tavuğun göğüs etini tutsuz haşlayıp süzün ve tel tel ayırın. Daha sonra bu etleri hazırladığınız muhallebiye ekleyip karıştırın. Portakal reçelini küçük küçük doğrayıp tavuklu karışıma ekleyin. Milföy hamurlarını un serperek açın. Ortasına hazırladığınız tavuklu harçtan yeteri kadar ilave edip bohça gibi ya da poğaça usulü yanlamasına kapatarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.