4 adet patlıcan500 g tavuk göğsü
100 g yeşil biber
1 kg domates
2 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, nane
Yarım kahve fincanı Orkide sıvı yağ
Tavukla yapılan diyet karnıyarık yemeği için ilk olarak patlıcanları, saplarını kesmeden yıkayıp kurulayalım. Karınlarına boylamasına çizikler atarak fırında yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirelim. Diğer taraftan ince ince, yemeklik olarak doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirelim. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirelim. Biberlerin dört tanesini ve domateslerin birini ayıralım. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domateslerin kalanını rendeleyelim. Tavuklar rengini değiştirince doğranmış biberleri ve rendelediğimiz domatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayalım. Ocaktan aldığımız harcı fırından çıkardığımız patlıcanların içine dolduralım, kalan sosu da üstlerine dökelim. Ayırdığımız biberleri ve domatesleri dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyelim. Yemeğimizi 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Gelin bohçası
1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
Yarım çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
Yarım kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı Antep fıstığı
Kaymak
Şerbet için:
1 kg şeker
3.5 su bardağı su
Gelin bohçası için bir kaba unu eleyin. Üzerine yumurtaları kırıp tuzu ve su ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika bekletin. Dinlenen hamuru 12 parçaya bölün. Üzerine nişasta serpin ve hamurları yassı hale getirin. Bir zemin üzerinde oklava ile çok ince açın. Yufkaların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin. Açtığınız 12 yufkanın dördünün düz bir zemine, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin. 8 santim çapında kareler kesin. Karelere bir çay kaşığı dolusu kaymak ve yarım tatlı kaşığı dolusu dövülmüş fıstık koyun. Karenin dört ucunu üstte birleştirerek, sıkıştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün ve fazla yağı boşaltın. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine sıcak olarak dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
