14 adet kuzu pirzola1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 yemek kaşığı un
Sos için:
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet patates
Kızartmak için:
Yarım su bardağı Orkide sıvı yağ
Pirzola pane yemeği için bir yemek kaşığı unu geniş bir tabağa koyup tuz ve karabiber serptikten sonra iyice karıştıralım. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp pirzolaları unlu karışıma bulayalım ve önlü arkalı birkaç dakika boyunca kızartalım. Daha sonra pirzolaları kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağlarını çektirelim. Patatesleri dörde bölerek kabuklarıyla birlikte haşlayalım. İyice yumuşayan patatesleri soyup rendeleyelim. Rendelenmiş patateslerin üzerine yumurta kıralım ve çatalla iyice karıştıralım. Tuz ve karabiber serperek kaşar peyniri de ilave edip iyice harmanlayalım. Hazırladığımız patatesli sosu, kızarmış pirzolaların iki tarafına bıçakla sürelim. Üzerlerine elle bastırarak sosun pirzolaları iyice sarmasını sağlayalım. Tavadaki sıvı yağı tekrar kızdırıp püreyle kaplı pirzolaların her iki tarafını da sapsarı oluncaya kadar kızartalım. Servis tabağına alıp isteğe bağlı olarak yeşil salata ve domates eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Çikolatalı ekmek tatlısı
Yağ
8 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
600 ml süt
1 paket sütsüz çikolata
50 gram toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine: 4 yemek kaşığı krema
Çikolatalı ekmek tatlısı için tost ekmeklerinin üzerine yağı sürün. Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesin. Çikolatayı rendeleyin. Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp, üzerine sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpın. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpin. En son olarak çırptığınız sütlü karışımın hepsini yavaşça yağlı ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Tatlının pişmesine 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını da üzerine serpip, pişirmeye devam edin. Pişen tatlıyı tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
