• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Talaş kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Mayıs 2011
3 çorba kaşığı margarin
250 gr kuzu kuşbaşı (kol veya but)
3 adet kuru soğan
3 adet domates
Tuz ve karabiber
l demet maydanoz
10 adet hazır milföy hamuru
2 çorba kaşığı un
l yumurtanın sarısı

Hakkari'ye ait yöresel bir lezzet olan talaş kebabı için öncelikle harcı hazırlıyoruz. Harç için için bir kapta küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etini margarinde sık sık karıştırarak, etler sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar sote edelim. Daha sonra önce soğanı, sonra domatesi, tuzu ve biberi katıp, 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Harcı tel süzgeçten geçirerek, pişme suyunu küçük bir kaba aktaralım. Donmuş milföy hamurunu çözülmeye bırakalım. Fırını 220 derecede ısıtalım. Milföy hamurlarını hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerine yerleştirelim. Ortalarına süzülmüş ve soğumuş harcı eşit miktarlarda koyalım. Hamurun uçlarını hafifçe birbiri üzerine bindirerek bir zarf gibi kapatıp, ters çevirerek tepsiye dizelim. Bir fırça ile üzerlerine hafifçe sulandırılmış çırpılmış yumurta sarısını sürelim. Tepsiyi önceden ısıtılmış olan fırına sürüp, talaş kebaplarının üzerleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirelim. Fırın sıcaklığını 170 dereceye düşürelim ve kebabı 40 dakika daha pişirelim. Talaş kebaplarını dekoratif bir biçimde kesip, önceden ısıtılmış tabaklara yerleştirelim. Süzdüğümüz harç suyunu ısıtarak yanına sos olarak ilave edip, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

İncirli kurabiye

5 su bardağı un
1 paket Orkide margarin
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
İçi için:
250 g kuru incir
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım su bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri

Unun ortasını açıp yumuşamış margarini, yumurtaları, yoğurdu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyin. Yoğurduğunuz hamuru bekletin. İçi için incirleri küçük küçük doğrayın. Tavada yağı eritip, üzerine incirleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ardından cevizleri ve şekeri katıp karıştırın. İncirlerin üzerini hafif aşacak şekilde su ekleyip incirler yumuşayana dek pişirin. Ateşten alıp soğuttuktan sonra hamurdan iri parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurların iç kısmını parmağınızla çukurlaştırıp, içine incirli harçtan doldurarak hamurları kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, 180 dereceli fırında pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.