• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında midye

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Mayıs 2011
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
150 gr taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
500 gr dondurulmuş midye
2 sap taze soğan

Fırında midye için ilk olarak soğanı doğrayalım ve sarımsağı ezelim. İkisini birlikte yağda pembeleştirelim. Dondurulmuş midyeleri çözülmeye başlamadan soğanlarla karıştıralım ve hepsini birlikte bir süre karıştıralım. Öte yandan yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştıralım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve üçte ikisini karışıma ekleyelim. hazırlamış olduğumuz bu sosu midyelerle de karıştıralım ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltalım. Kalan peyniri de üzerine koyup 250 derecede, ısıtılmış fırının orta sırasında yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyalım ve midyelerin üzerine serpelim. Bu işlemden sonra midyeler servise hazır. Afiyet olsun.

Sıcak çikolatalı tatlı


150 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı ceviz
1 paket vanilya
Sıcak çikolata sosu için:
185 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı krema

Sıcak çikolata soslu tatlı için öncelikle çikolata ve sütü bir tencereye alıp ateşte iyice karıştırın. Daha sorna tencereyi ocaktan alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin. Ayrı bir kapta margarin ile toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurta sarılarını teker teker karıştırarak ekleyin. Eritilmiş çikolatalı karışımı da ilave edin. Karıştırdıktan sonra vanilya ve ince kıyılmış cevizleri ekleyin. Başka bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi olana dek çırpın. Çikolatalı karışıma ilave edin. Karışımı yağlanmış küçük kalıpların içine doldurun. Bu kalıpları içi sıcak su dolu fırın tepsisine dizin. Küçük kalıpların üzerini alüminyum folyoyla kapatın. 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kadar bekletin ve tatlıları kalıbın içinden çıkarın. Sıcak çikolata sosu ile çikolata ve kremayı bir tencereye alın. Kabı içi sıcak su dolu bir kabın içine oturtun. Karıştırarak çikolatayı eritin. Karışım yumuşak bir kıvam aldığında servis tabağına aldığınız tatlının üzerine sosu gezdirin. Bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.