• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 27 Mayıs 2011
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı Orkide mısırözü yağı
1 adet soğan
1 kilogram mantar
1 su bardağı soya kıyması
1 çorba kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı köri
1 demet maydanoz
1 çay fincanı mısır unu
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Orkide yağ

Mantar köfte için ilk olarak pirinci iyice haşlayalım. Soğanı doğrayalım ve bir tavaya Orkide mısırözü yağını döküp soğanı bu yağda pembeleşene dek kavuralım. Mantarları robota atralım ve çok ezmeden robotta küçük parçalara ayıralım. Parçalanmış mantarları pembeleşmiş soğanların üzerine ekleyelim ve mantar, bıraktığı suyu çekene kadat sote edelim. Ardından mantar ile soğanların üzerine soya kıyması, fesleğen, köri, tuz ve karabiberi ilave edip yaklaşık 5 dakika karıştırarak kavuralım. Haşlanmış pirinçleri ve doğranmış maydanozu da katıp bir taşım daha pişirelim ve tavayı ocaktan indirip ılınmaya bırakalım. Ilındığında hazırladığımız malzemeden poğaça büyüklüğünde parçalar koparalım ve bu parçaları yuvarlak köfteler haline getirelim. Her birini tek tek mısır ununa bulayalım. Ardından yumurtaya batırıp, kızdırılmış yağda arkalı önlü, altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı muhallebi

2 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Elma karışımı için:
3 elma
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı su
1 paket krem şanti
Yarım su bardağı süt
Süslemek için:
3 çorba kaşığı toz fıstık

Elmalı muhallebi için öncelikle 3 elmayı küp şeklinde doğrayın. Elmaları kuru üzüm, tarçın, şeker ve 2 çorba kaşığı su ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin ve bir kenarda bekletin. Öte yandan muhallebi malzemelerini bir tencereye koyun ve karışım koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişirmiş olduğunuz muhallebiyi mikserin orta hızında devamlı çırparak soğutun. Soğumuş muhallebiye, yarım su bardağı süt ile paket üzerindeki tarife göre hazırladığınız krem şantiyi devamlı çırparak yedirin. Servis tabaklarının ya da kadehlerinin içine pişmiş elmaları yerleştirip, üzerlerine kremalı muhallebi karışımını dökün ve buzdolabında iyice soğutun. Dilerseniz muhallebileri, Hindistan cevizi veya toz fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Arzuya göre, tatlınızı şeftali veya mevsim meyveleri ile de hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.