• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Bahçıvan usulü hindi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Haziran 2011
1 hindi but
2 adet havuç
3 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 salçalık kırmızı biber
12 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Bahçıvan usulü hindi yemeği için hindi butunu 4 parçaya bölelim ve derin bir tencereye yerleştirelim. Bir kasede sirke, biraz su, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökelim. Etleri ara sıra çevirerek birkaç saat marine edelim. Öte yandan salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları iyice temizleyelim. Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayalım. Hindi etlerini marinattan alıp kurulayalım ve una bulayalım. Kalan sıvı yağda etleri kızartalım ve bir güvece alalım. Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirelim. Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyelim. Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edelim. Eti marine ettiğimiz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştıralım. Güveci alüminyum folyo ile kaplayalım ve 160 dereceye ayarlı sıcak fırında yaklaşık 2.5 saat pişirelim. Bu süre sonunda fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bisküvi pastası

Yarım kg muz
Yarım litre süt
Yarım kg bisküvi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
Sosu için:
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı sıcak su
Süslemek için:
İri dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı krema

Bisküvili pasta için bisküvileri kırın. Yarım litre sütü ılıtıp içine pudra şekerini ilave edin. Ilık şekerli sütü bisküvilerin üzerine boşaltıp bisküvileri çatalla ezin. Muzları dilimleyip, bisküvi karışımına ekleyin ve çatal yardımıyla ezin. Bisküvi karışımının muzla iyice bütünleşmesini sağlayın. Bir kalıba temiz bir naylonu ya da streç folyoyu serin. İçine bisküvi pastası harcını boşaltın. Şekil vererek katlayın. Kaşıkla iyice bastırın. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Bu arada çikolata sosunu hazırlayın. Sos için yumurtalarla toz şekeri çırpın. Ayrı bir kapta kakaolu bisküviye sıcak suyu kakaoyu ekleyip, ezin. Yumurtaları kremayı da ekleyip mikserle çırpın. Bisküvi pastasını dolaptan çıkarıp ters çevirin. Üzerindeki naylonu alıp pastayı dilimleyin. Dilimlerin üzerine sos, krema, muz dilimleri ve arzuya göre iri dövülmüş ceviz serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.