• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 07 Haziran 2011
Bir buçuk su bardağı mayonez
2 diş sarmısak dövülmüş
2/5 su bardağı zeytinyağı
5 orta boy uskumru
Yarım çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
Süslemek için:
1 limon
1 demet maydanoz

Soslu uskumru için ilk olarak ızgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayalım. Uskumrunun sosu için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyice karıştıralım. Daha iyi bir yöntem olarak da mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal ve sirke koyduğumuzda dövülmüş sarımsağı ilave edelim. Daha sonra zeytinyağını ince ince akıtarak bu malzemeye yedirelim. Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakalım. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyelim. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayalım. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atalım. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirelim. Üzerlerine kalan zeytinyağını ara sıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık yaklaşık 6-7 dakika pişirelim. Diğer yandan margarini bir kapta eritelim. Izgara edilmiş uskumrular üzerine eritilmiş margarini bir fırça ile sürelim. Limon ve maydanozla süsleyip, yanında sosla sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Amasya tatlısı

1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı toz şeker
Alabildiği kadar un
Yarım paket kabarma tozu
2 çorba kaşığı margarin
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Hindistan cevizi

Amasya tatlısı için öncelikle geniş bir kapta yumurtaları iyice çırpın. Çırpılmış yumurtaların üzerine Yoğurt, sıvı yağ ve erimiş margarini ekleyin. şekeri, unu ve kabartma tozunu ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın. Karışıma, son olarak cevizi de ilave edip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın. Daha sonra yassı hamurları yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ardından hamurların üzerine çizikler atın. Önceden orta derecede ısıtılmış fırında pişirin. Fırından aldıktan sonra tatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.