2 adet tavuk göğsü1 adet soğan
3 adet taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı Orkide margarin
2 adet pide
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Tavuklu iskender yemeği için ilk olarak kuru soğanı soyup dörde bölelim. Tavuk göğüsleriyle soğanı bir tencereye alıp, üzerini kapatacak kadar su koyduktan sonra bir süre haşlayalım. Tavuk etlerini yumuşadıkları zaman tencereden alalım ve küçük küçük doğrayalım. Diğer yandan bu arada taze soğanı ince ince kıyalım. Yarım demet maydanozu ince keselim. Tuz, dilediğimiz kadar karabiber ve kimyonla birlikte tavuk etinin içine karıştırıp iyice yoğuralım. Hazırladığımız bu karışımı şeffaf folyoya sarıp rulo yapalım ve buzluğa koyalım. Diğer yandan pideleri küçük kareler halinde keselim. Servis tabaklarına eşit ölçüde yayalım. Buzluğa koyduğumuz yarı donmuş tavuğu keskin bir bıçakla ince ince, döner gibi keselim. Teflon tavada altını ve üstünü kızartalım. Pidelerin üzerine kızaran döneri yerleştirelim. Ayrı bir yerde yağı kızdıralım. İçine domates salçasını ilave edelim. Birkaç kere karıştıralım ve dönerin üzerine yağı gezdirelim. Dilerseniz roka ve yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı toplar
2 adet yumurta
250 g paket tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
İçine:
5 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon suyu
Hindistan cevizi
Elmaları soyun ve rendeleyip şekerle haşlayın. Suyunu çekince cevizleri ve tarçını ilave edip ocağı kapatın. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın ve soğumasını bekleyin. Eritilmiş tereyağı, yumurta, yoğurt ve şekeri birlikte mikserle karıştırın. Daha sonra vanilya, kabartma tozu ilave edilip unu da yavaş yavaş katarak elinizle yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Daha sonra biraz bekletip ceviz büyüklüğüne parçalar koparın. Top top ayırdığınız hamuru merdane ile açarak ortalarına elmalı harçtan koyun. Sonra kapatıp ters çevirin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirin ve üzeri kızarmadan çıkarın. Sıcaken soğuk şerbetin içine atın ve hemen çıkarın. Daha sonra Hindistan cevizine bulayın. İyice bulandıktan sonra tabağa ya da herhangi bir kutuya dizerek üzerini kapatın ve buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
