8 adet biftek bonfileSalamura malzemesi için:
4 yaprak kuru ya da taze adaçayı
1 sap taze biberiye dalı
Yarım su bardağı Orkide sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
10-15 adet tane karabiber
Salamura biftek için öncelikle salamura karışımı hazırlayalım. Salamura karışımı için derin bir kase içine sıvı yağı aktaralım. İçine nane, kekik, tuz, karabiber ve hardalı koyup, bir çatalla iyice çırpalım. Ardından içine ince ince kıyılmış biberiye dalları ile bütün yaprak şeklindeki ada çaylarını ilave edip yine karıştıralım. Daha sonra kenarları en az 2-3 parmak yükseklikte geniş bir kabın içine, hazırladığımız salamura sosa batırıp, her tarafını iyice buladığımız etlerimizi sıralayalım. Sosun artan kısmını da tekrar etlerin üzerine aktaralım. Kabın ağzını bir alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp, buzdolabında beklemeye alalım. Bir süre sonra bir tavada yağı kızdıralım. Etleri sosun içinden çıkardığımız şekilde, hiç sıyırmadan kızgın yağda kızartalım. Kızarmış bonfileleri sıcak olarak ve garnitürler eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Sucuklu volovan
8 adet milföy
Çeyrek kangal sucuk
3 adet sosis
2 tatlı kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet yumurta
Sarımsak tozu, kekik, susam, çörekotu, tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu volovan için öncelike milföylerin kenarlarını bir rulet yardımıyla kesin. Ardından dördünün ortasından yine ruletle dört kare kesin. Yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın. Ortası kare kesilmiş bir milföyün altına yumurta beyazı sürüp, kesilmemiş, bütün haldeki milföylerden birinin üzerine yapıştırın. Daha sonra en üstüne yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Susam ve çörekotu serpin. 180 dereceli fırında milföyler kabarana ve hafifçe kızarana dek pişirin. Bu arada ayrı bir yerde margarini eritin. Küçük doğranmış sucukları ve küp doğranmış sosisleri yağda soteleyin. Üzerine ketçabı ilave edin. Ardından tuz ve sarımsak tozunu da ilave edin. Çok az sıcak su katarak pişirin. Fırından aldığınız volovanlara sucuklu harcı paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında iki dakika tuttuktan sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
