• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kağıtta mezgit

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18 Haziran 2011
4 adet mezgit fileto
2 adet soğan
1 demet maydanoz
2 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
Yarım limon
Tuz, karabiber

Kağıtta mezgit için balıkları yıkayıp suyunu iyice süzdürelim ve daha sonra tuz ve karabiberle tatlandıralım. Soğanı ayıklayıp yarım ay şeklinde doğrayalım ve tuzla ovup yaklaşık 5 dakika bekletelim. Daha sonra yıkayalım ve süzülmeye bırakalım. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayıp, soğanla karıştıralım. Domateslerin kabuklarını soyalım, küp şeklinde doğrayalım. Sivri biberlerin saplarını keselim, uzunlamasına ikiye bölelim, çekirdeklerini çıkaralım. Limonu ince ince dilimledikten sora çekirdeklerini çıkaralım. 30-40 santim boyutlarında 4 adet alüminyum folyo keselim. Her birine önce maydanozlu karışımın yarısından biraz fazlasını yerleştirelim. Üzerlerine yarım yemek kaşığı zeytinyağını koyalım. Balığı da koyup tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp folyoyu hava almayacak şekilde bohça şeklinde kapatalım. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Nescafeli kek

125 g margarin
1 su bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı nescafe
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağından biraz fazla yağsız süt
Yarım su bardağı çikolata kırığı
Üzerine:
100 g margarin
100 g ince kıyılmış siyah çikolata

Hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtın. Derin, 20 santim büyüklüğünde bir kek kalıbını yağlayın. Altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Mikserle yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra nescafeyi ilave edip karıştırın. Çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve vanilyayı da ilave edin. Karışımı daha geniş bir kaba dökün. Bu karışıma un, süt, kakao ve kabartma tozunu yedirin. Yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklayık 1 saat pişirin. Fırından çıkınca ters çevirmeden yarım saat kek kalıbının içinde tutun. Isıya dayanıklı ufak bir kaba margarin ve çikolatayı koyun. İçi su dolu başka bir tencerenin içine oturtarak ocağa koyun. Çikolata yumuşayıp, eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu çikolatalı karışımı kekin üzerine düzgünce sürün ve bıçakla desenler yapıp süsleyin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.