• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 16 Haziran 2011
1 adet piliç göğsü
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket taze krema
1 dilim kare dil peyniri
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
1 dal maydanoz
Tuz ve karabiber

Limonlu tavuk için kullanacağımız piliç göğsünü et tokmağıyla iyice döverek ince bir hale getirelim. Bir kağıdın üzerine biraz un serpelim. Piliç göğsünü arkalı önlü una bulayalım. Bir tavaya tereyağını ( ağır olur diyorsanız sıvı yağ da kullanabilirsiniz) hafifçe kızdıralım. Tavuk göğsünü tavaya koyalım ve limon kabuğu rendesiyle limon suyunu da üzerine ekleyelim. Üzerine iki çorba kaşığı kremayı dökelim ve kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra sadece tavuk göğsünü ayrı bir tabağa alalım ve üzerine bir dilim ince dil peyniri koyalım. Peynirin üzerine renk vermesi için biraz kırmızı toz biber serptikten sonra fırına atalım. Peynir erir erimez tavukları fırından çıkaralım ve tavada bıraktığımız sıcak kremalı sosu tavuğun üzerine dökelim. İnce ince doğradığımız maydanozları tavuğun üzerine serperek tavuğu süsleyelim. Dilerseniz makarna ya da pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Çatlak çörek


250 gram Orkide margarin
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz
1 kahve fincanı maden uyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçin için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram sucuk
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam

Çatal çörek için öncelikle margarini eritin. Derin bir kabın içine erimiş margarini, 1 çay bardağı zeytinyağını, 1 su bardağı yoğurdu, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 kahve fincanı maden suyunu, 1 paket kabartma tozunu, tuzu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma unu eleyerek ilave edin ve hepsini birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız bu hamuru 24 saat boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Daha sonra merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup kapatın. Yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.