• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Haziran 2011
6 adet tavuk butu
1 kg büyük boy patates
2 adet domates
4 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet yeşil dolmalık biber
1 paket tavuk bulyon
Karabiber, kırmızı toz biber

Fırında pişireceğimiz patatesli tavuk yemeği için ilk olarak tavuk butlarını iyice temizleyelim. Butların uç noktalarında kalabilecek tüyleri tütsüleyelim ve butları fırına girebilecek büyüklükte derin bir tepsiye yerleştirelim. Diğer yandan patatesleri isteğe göre doğrayalım ve onları da tavuk butlarının yanına yerleştirelim. Yemeğe koyacağımız tüm taze biberleri ayıklayıp yıkadıktan sonra onları da isteğe göre doğrayıp butların yanına yerleştirelim. Domatesleri de yuvarlak şekilde kestikten sonra tüm tepsinin üzerini kaplayacak şekilde yemeğin üstüne yerleştirelim. En üste de birer tutam tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi serpelim. Son olarak da yemeğin yağını ekleyelim. Hazırladığımız tepsiyi önceden yüksek derecede ısıtılmış fırına koyalım. Daha sonra ısıyı 150-200 dereceye getirelim ve fırında pişmeye bırakalım. Yemek, suyunu salıncaya kadar pişirelim. Üstü kızardıktan sonra da tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun.

Fırında muz tatlısı

4 adet muz
2,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta

Muzları kabuklarıyla birlikte yıkayın. Kabukların ortasından uzunlamasına kesin ve muzların içini bir kaşıkla kabuklarını bozmadan boşaltın ve kabuklara kayık şeklini verin. Muzların üzerine kararmamaları için limon suyu sıkın ve ezip püre haline getirin. Diğer yandan bir tencereye unu koyun, şekerin yarısını ilave edin. Kaynatılmış sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Tencereyi kısık ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Eritilmemiş tereyağını ekleyip karıştırın. Karışım biraz ılınınca ezilmiş muz ve yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Bir kasede yumurta aklarını kar halini alıncaya kadar çırpın. Tenceredeki karışıma ilave edip hafifçe karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı muz kabuklarının içlerine doldurun ve fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkartıp kalan şekeri muzların üzerine serpin, tekrar fırına koyup üzerleri kızarana kadar pişirin. Muzları servis tabağına alın ve sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.