1 adet hazır milföy hamuru250 gram kuzu eti
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Sebzeli milföy böreği için; kuşbaşı doğradığımız kuzu etini bir tencerenin içine koyup suyunu çekene kadar iyice kavuralım. Daha sonra üzerine sıvı yağı ekleyelim. İnce ince doğradığımız kuru soğanları da ekleyelim. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük kareler şeklinde dogradığımız havuçları ekleyelim ve tamamen pişene kadar, kısık ateşte pişirelim. Havuçlar piştikten sonra dilediğimiz miktarda tuz, karabiber ve pulbibiber ekleyelim. Birkaç dakika çevirdikten sonra tenceremizi ocaktan alalım. İndirdikten sonra bezelye ekleyerek karıştıralım. Böylece iç harcını hazırlamış olacağız. Öte yandan milföy hamurunu yaklaşık 7 santim genişliğinde ve 12 santim uzunluğunda şeritler halinde keselim. Üzerine hazırladığımız bezelyeli etli karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu koyalım ve saralım. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler
200 g hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 g tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta akı
Ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, bir tutam toz şeker ve tuz ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın hale getirip bıçakla 1 santim kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpip diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin ve 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.
