• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Peynirli patlıcan

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Haziran 2011
4 adet patlıcan
250 gram beyaz peynir
3 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı mısır unu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber ve tuz

Peynirli patlıcan için patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına yaklaşık yarım santimetre kalınlığında ince ince dilimleyelim. Büyükçe bir tencereyi ocağa koyup, 3'te biri kadar su dolduralım. Üzerine koyduğumuz tel süzgece patlıcanları dizip tencerenin kapağını kapatalım. Yaklaşık 10 dakikada patlıcanları bu şekilde bekletelim. Buharda pişmiş patlıcanları bir kenarda bekletirken biberleri de közleyerek kabuklarını soyalım. Diğer yandan mısır ununu pulbiber ve tuz ile karıştıralım. Teflon bir tavayı 2 yemek kaşığı yağ ile yağladıktan sonra patlıcanların yarısını kurulayıp mısır unlu karışıma bulayarak boşluk kalmayacak şekilde tavaya dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlediğimiz beyaz peyniri, onun üzerine de kırmızı biberleri dizdikten sonra patlıcanların diğer yarısını da mısır unlu karışıma bulayarak üzerini kapatıp avuç içi ile sıkıştıralım ve ocağa koyalım. Bir yüzü kızardıktan sonra tabağa alalım ve tavaya 2 kaşık yağı dökerek tekrar tavaya koyalım, diğer yüzünü de kızartalım. Her iki tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp maydanoz ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Fındıklı yufka tatlısı

2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gram margarin
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Limon suyu

Fındıklı yufka tatlısı için fındıkları robotta çektirerek ufalanmasını sağlayın. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Daha sonra kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızarıncaya kadar pişirdikten sonra tavayı ocaktan alın. Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.