6 adet kabak1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 adet sivri biber
1 kavanoz garnitür
Tuz, karabiber, nane
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Su
1 tatlı kaşığı salça
Orkide sıvı yağ
Maydanoz
Sultan kayığı için ilk olarak kabakları yıkayıp kabuklarını soyalım. Bir tencere içinde, tuz ve su ilave ederek parçalanmayacak şekilde haşlayalım. Haşlanan kabakları fırına dayanıklı bir kaba koyduktan sonra ikiye bölelim. Kabakların ortasındaki çekirdeği, kabakları dağıtmadan çıkaralım ve ortası oyulmuş kabakları soğumaya bırakalım. Diğer tarafta iyice yıkanmış kemiksiz tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım ve bir tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından üzerine sıvı yağı ve ince doğradığımız biberleri ekleyerek kavuralım. Bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyelim. Birkaç kez karıştırdıktan sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edelim. Kapağını kapatalım ve biraz pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın garnitürü de ekleyerek karıştıralım, ocağı kapatalım. Baharatı ve tuzu ekledikten sonra hazırladığımız karışımı bir kaşık yardımıyla, içlerini aldığımız kabakların içine dolduralım. Üzerlerine de rendelenmiş kaşar peyniri serperek kapatalım. Süslemek için maydanozları ekleyelim. Bu arada içinde karışım hazırladığımız tencerenin içine bir miktar su katıp salçayı da ekleyerek salçayı suda eritelim. Sonra bu salçalı suyu yemeğin içine boşaltalım. Kabakları geçmeyecek şekilde suyu da ekledikten sonra 200 dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Cevizli rulo ekmek
2 adet hazır ekmek hamuru
Yarım su bardağı un
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 yumurta sarısı
Ekmek hamurlarına unu ilave edip yoğurun. Kabarması için 30 dakika ılık ortamda bekletin. Yağlanmış düz bir zeminde hamuru ters yüz ederek iki yüzünü de yağlayın. Hamuru elinizle çekerek ortalama 20 santim genişliğinde olacak şekilde açın. Üzerine yağ döküp ters yüz edin. İşlemi, hamur yarım santim kalınlığında olana dek sürdürün. Yağlı hamurun üzerine iri dövülmüş cevizleri serpin ve rulo haline getirip bir parmak genişliğinde dilimler kesin. Yağlanmış fırın tepsisine sık aralıklarla dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 30 dakika bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
