• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Osmanlı böreği

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Haziran 2011
3 yufka
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
İçine:
1 orta boy soğan
250 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Tarçın
Yenibahar

Osmanlı böreği için ilk olarak bir tavaya sıvı yağı koyalım. Çam fıstıklarını yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Küp küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra kıyılmış maydanozu, kuşüzümlerini, tuzu, baharatları ilave edip karışımı ateşten alalım. Yufkaları üst üste sererek ortasından keselim. Yarım daire şeklindeki yufka parçasının üzerine fırça ile süt ve sıvı yağ sürdükten sonra ikinci yufka parçasını da serelim. Daha sonra süt ve yağ sürerek üçüncü yufkayı da serelim. Üzerine kıymalı harcın yarısını yayalım. Yufkaların yanlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Diğer üç adet yarım yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Daha sonra, önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim. Börekler piştiği gibi fırından alalım. Eğer fırında bırakırsanız kabarıklığını kaybedebilir. Börek ılındıktan sonra dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Patlıcanlı poğaça


3/4 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
2 adet bostan patlıcanı
100 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
50 gram kaşar peyniri

Bir kaba sıvı yağ, margarin, yarım bardak su, tuz ve aldığı kadar unu koyup karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İçi için, patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robotta iyice ezin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp üzerine, doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan, bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlere patlıcanlı iç malzemeden pay ederek yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.