8 adet yumurta250 gram mantar
200 gram havuç
200 gram bezelye
150 gram soya filizi
300 gram çubuk makarna
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı köri
4 yemek kaşığı krem şanti
1 bardak süt
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
Tuz
Sebzeli omlet için ilk olarak maydanoz ile taze soğanı ayıklayıp yıkayalım ve ince ince kıyalım. Dolmalık biberi ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyelim, büyük olanları dörde bölelim. Havuçları soyup ince ince dilimleyelim. Bezelyeleri tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzelim. Makarnaları kaynar suda 8 dakika haşlayıp hemen soğuk suya tutalım ve 1 yemek kaşığı yağ ile tencerede 2-3 dakika kızartıp süt ile kaynatalım. Bezelyeleri, mantarları ve soya filizlerinide ilave edip 5-6 dakika pişirelim. Krem şanti ve yumurtaları tuz ve köri ile iyice çırparak karıştıralım. 20 santim çapında teflon tavaya, yumurtalı karışımın 1/4'ünü dökelim, yarısına makarnanın 1/4'ünü koyup 2 dakika pişirelim. Omleti dikkatlice çevirip 2 dakika daha pişirelim. Bu şekilde toplam 4 omlet pişirelim. Omletleri sebzeler, maydanoz ve taze soğan ile servis yapalım. Afiyet olsun.
Vişneli kup
2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
10-15 adet vişne
Vişneli kup için öncelikle vişne suyunu, nişastayı ve yarım su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Ocağa koyarak kısık ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirin. Öte yandan ayrı bir tencerede sütü, unu, kalan yarım su bardağı toz şekeri ve yumurta sarısını çırpma teli ile iyice karıştırın. Bu karışımı da kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Hazırladığınız kremayı ateşten aldıktan sonra üzerine vanilya ekleyin. Daha sonra mikserle 2 dakika boyunca çırpın. Önceden hazırladığınız vişne peltesini de mikserle 2 dakika çırpın. Eğer isterseniz hazırladığınız pelteye çekirdekleri alınmış vişneleri de ekleyebilirsiniz. Kuplara vişne peltesinin yarısını dökün. Üzerine beyaz kremayı paylaştırın. Onun üzerine tekrar vişne peltesini paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra arzuya göre süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
