• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Soslu balık köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25 Haziran 2011
300 g palamut fileto
2 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 yumurta akı
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı domates püresi
3 soğan
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Soslu balık köftesi yemeği için ilk olarak sıÜüoğanları soyup küçük küçük doğrayalım. Maydanozu temizleyip ince ince kıyalım. 1 kaşık ayçiçek yağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirelim. Salçayı yarım bardak suyla ezip soğana ilave edelim ve pişirelim. Daha sonra tuz serpip sosu ateşten alalım. Ekmeği sütte yumuşatıp elimizle sıkarak iyice süzelim. Ekmek, balık eti, yumurta akı, maydanozun yarısı, tuz ve karabiberi birlikte karıştıralım. Köfte yoğurur gibi yoğuralım ve iyice özdeşleştikten sonra ceviz büyüklüğünde top köfteler yapalım. Kalan yağımızı tavada kızdıralım. Hazırladığımız ceviz büyüklüğündeki köfteleri tek tek una bulayıp yağda kızartalım. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Kızartma işlem sona erdikten sonra hazırladığımız sosu köftelerin üzerine gezdirip kalan maydanozumuzu da serpelim. Kapağını kapatıp 5 dakika kısık ateşte pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kuruyemişli ballı tatlı

400 g kuru incir
100 g hurma
200 g kuru kayısı
250 g kuru üzüm
1 su bardağı ceviz İçi
1 su bardağı çam fıstığı
1 çorba kaşığı tarçın
Yarım çavdar ekmeği
1 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı bal
1 su bardağı soyulmuş badem
1 su bardağı karışık meyve şekerlemesi
1 tutam tuz
Kalıp için:
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı un

Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın. Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstığı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın. Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin. Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun. Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin. Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın. Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Balı kısık ateşte biraz eritin. Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.