• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Saray usulü piliç

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Temmuz 2011
1 adet piliç
100 gram ciğer
Karabiber ve tuz
İç malzemesi:
40 gram margarin
1 adet soğan
75 gram pirinç
Bir miktar kıyılmış maydanoz
30 gram şam fıstığı
30 gram kuş üzümü
Bir tutam tarçın
1 çorba kaşığı nane
Süslemek İçin:
4 adet sivri biber
2 adet domates

Saray usulü piliç için pilicin içini ve dışını iyice temizleyelim ve fazlalıkları ayıklayalım. Ardından içini ve dışını tuz ve karabiberle ovalım. Ciğeri küp küp doğrayalım. Pirinç ve kuş üzümünü 30 dakika suda bekletip soğuk su ile durulayalım ve suyunu süzelim. Soğanı soyup ince ince doğrayalım. Margarinin yarısını eritip soğan ve şam fıstığını hafifçe kavuralım. Ardından ciğeri de ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç ve kuş üzümünü ilave edip 1 dakika daha kavuralım. 100 ml su, yarım tatlı kaşığı tuz, maydanoz, nane ve tarçını ekleyip 15 dakika pişirelim. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Pilici iç malzeme ile doldurup ağzını bir iple bağlayalım. Kalan margarini de eritelim. Pilici fırına dayanıklı bir kaba yerleştirip margarini üzerine sürelim. Fırının orta bölmesinde, 45 dakika kadar pişirelim. Pişme esnasında saldığı suyu, ara sıra tavuğun üzerine gezdirelim. Yarım saat sonra sivri biber ve domatesi de ilave edelim ve nane ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Eleme

4 orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, kimyon, tuz
6 yemek kaşığı yoğurt
24 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Eleme için ilk olarak bir tavaya bir miktar sıvı yağı koyun ve ısıtın. Diğer yandan küp küp doğradığınız soğanları kızgın yağa atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Arkasından doğradığınız yeşil biberleri de atıp kavurmaya devan edin. Biberlerin arkasından doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları da tavaya ekleyin ve onları da bir süre kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Kavurma işlemi sürerken baharatları da ilave edin ve malzemeleri kısık ateşte pişmeye bırakı. Pişme süresi yaklaşık 20 dakikadır. Diğer yandan hamuru hazırlayın. Bunun için unun içine kabartma tozunu katın. Arkasından yoğurt ve yağı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur istenen kıvama gelince fırın tepsisini yağlayıp bu hamuru içine yayın. Hamurun üstüne, daha önce hazırlayıp soğumaya bıraktığınız patlıcanlı karışım dökün ve fırına verin. Yaklaşık 20-30 dakika fırında pişirdikten sonra eleme servise hazır olacak. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.