14 adet kuzu pirzola1 çay kaşığı tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı un
Sos için:
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 adet patates
Kızartmak için:
Yarım su bardağı Orkide sıvı yağ
Pirzola pane için bir yemek kaşığı unu geniş bir tabağa koyup tuz ve karabiber serptikten sonra iyice karıştıralım. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıp pirzolaları unlu karışıma bulayıp önlü arkalı birkaç dakika kızartalım. Pirzolaları kağıt havlu serili bir tabağa alıp fazla yağlarını çektirelim. Patatesleri dörde bölerek kabuklarıyla birlikte haşlayalım. İyice yumuşayan patatesleri de soyduktan sonra rendeleyelim. Üzerine yumurta kırarak çatalla karıştıralım. Tuz ve karabiber serperek kaşar peyniri de ilave edip iyice harmanlayalım. Hazırladığımız patatesli sosu, kızarmış pirzolaların iki tarafına bıçakla sürelim. Üzerlerine elle bastırarak sosun pirzolaları iyice sarmasını sağlayalım. Tavadaki sıvı yağı tekrar kızdırıp püreyle kaplı pirzolaların her iki tarafını da sapsarı oluncaya kadar kızartalım. Servis tabağına alıp yanında dilerseniz yeşil salata ve domates eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Şeftali sürprizi
2 adet yumurta akı
1 su bardağı krema
500 gram vanilyalı dondurma
8 adet kedi dili bisküvi
1 çay bardağı süt
50 gram bitter çikolata
250 gram frambuaz
6 adet şeftali
12 adet kedi dili bisküvisi
Süslemek için:
Rendelenmiş çikolata
Kremayı ve yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Dondurmayı oda sıcaklığında eritip, kremalı karışımı ilave ederek karıştırın. 8 adet kedi dilini küçük parçalara ayırın. Sütle ıslatıp, dondurmalı karışıma ekleyin. Bitter çikolatanın yarısını küçük doğrayıp, onu da karışıma katın. Frambuazları da katın. Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve derin dondurucuda dondurun. Daha sonra şeftalileri kaynar suya atın. 2 dakika beklettikten sonra kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince ince dilimleyin. Dilimleri birbirinden ayırmadan pastanın üzerine serpiştirin. 12 adet kedi dilini ikiye bölün. Kalan çikolatayı da benmari usulü eritin. Bisküvileri yarısına kadar çikolataya batırın. Pastanın kenarına sıra ile dizin. En üst katı çikolata rendesi ile süsleyerek, dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
