2 adet patlıcan 2 adet domates
2 adet taze yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Kürdan
Köfte için:
Yarım kg kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
Yarım bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, yeni bahar, kırmızı pulbiber ve köfte baharı
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Çöp kebabı için öncelikle köftede kullanacağımız ekmekleri suda bekletip yumuşatalım. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince dilimler kesip tuzlu suda bekletelim. Ayrı bir kaba soğanı rendeleyelim; köfte için gerekli olan tüm malzemeleri katalım. Malzemeleri köfte kıvamına gelene dek iyice yoğuralım. Patlıcanların içine sığacak şekilde köftelere şekil verelim. Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alıp kızgın yağda hafif kızartalım ve tekrar kağıt havlu üzerine alarak yağını çekmesini sağlayalım. Köfteleri hafif kızartalım. Kızaran patlıcanların geniş kısmına birer köfte koyup saralım. Kürdana önce doğranmış domates, biber saplayıp patlıcanlı ruloyu tutturalım. Bütün malzemeleri aynı şekilde kullanarak köfteleri bitirelim ve hazırladıklarımızı tepsiye dizelim. Küçük bir kapta salçayı suyla ezip köftelerin üzerine gezdirelim. Arzuya göre suyunu ayarlayalım ve 200 dereceye ayarlanmış fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Sultan sarması
1,5 kahve fincanı irmik
7 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine ve içine:
2 çay bardağı fındık ezmesi
4 çay bardağı dövülmüş fındık
Sultan sarması için ilk olarak yumurta ve şekeri beş dakika boyunca bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin. İrmiği ilave ettikten sonra beş dakika daha çırpın. Daha sonra fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Elde ettiğiniz bu harcı tepsinin yarısını geçecek ve 1 santim kalınlığında olacak biçimde yayın, üzerini de spatulayla iyice düzleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika boyunca pişirin. Daha sonra fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yarısını döküp yayın. Keki kısa köşesinden başlayıp sararak bir rulo haline getirin. Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları da serpin. Hazırladığınız sultan sarmalarını bir saat boyunca dolapta beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
