500 gram tavuk göğsü4 tane domates
2 tane sivri biber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase mantar
1 yemek kaşığı salça
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Kaşarlı tavuk tava için tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayalım. Doğradığımız tavukları tavada kızdırdığımız zeytinyağında sarımsaklarla birlikte kızarıncaya kadar pişirelim. Her yanı kızarmış olan tavuk göğüslerinin içine soya sosunu ekleyelim. Orta ateşte 5 dakika, kapağı kapalı şekilde pişirdikten sonra tavukların içine; doğradığımız maydanozları, sivri biberi, mantarları, kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edelim. Son olarak da tuz ve diğer baharatları da ekledikten sonra orta ateşte üstü kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim. Yemek, suyunu hafiften çekmeye başladığında yemeğin kapağını açarak biraz da o şekilde pişmesini bekleyelim. Ardından, yemeği ocaktan alarak bir fırın tepsisine koyup üzerine de rendelenmiş kaşarları döktükten sonra önceden ısıtılmış orta ateşteki fırına verelim. Peynirler pembeleştikten sonra yemeği fırından alarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Ağlayan pasta
4 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakao sos için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı un
Süslemek için:
Hindistan cevizi
Ağlayan pasta için yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak mikserle çırpın. Üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın ve önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirin. Piştikten sonra fırından alıp soğuması için kenarda bekletin. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserle iyice karıştırın. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Bu sırada kakao sosunuzu hazırlayın. Kakao sos için su, toz şeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yine karıştırarak soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
