• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2011
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
İçi için:
12 adet taze mantar
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
1 tutam maydanoz

Sandal köfte için kıymayı bir karıştırma kabının içine koyalım. Kıymaya yumurta, biraz galeta unu, birkaç dal maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip iyice karıştıralım. Bir yumurta büyüklüğünden daha küçük kıyma kopartıp yuvarlayıp gondol şekli verelim. Fırın kabının içerisine dizelim. 160 dereceli fırında yarı pişmiş kıvama gelene kadar kızartalım. Mantarları, kuru soğanı ve sarımsağı doğrayalım. Yeteri kadar tuz koyup karıştıralım. Üzerine sivri biberleri ilave edip kavuralım. Daha sonra domateslerimizi de ilave edelim. Salçasını, biberini, kekiğini ve suyunu ekleyip kaynatalım. İçine maydanoz doğrayıp hazırlamış olduğumuz harcı köftenin içine dolduralım. Üzerine ayırdığımız mantar suyunu koyup, onun üzerine kaşar peyniri rendeleyelim. Tekrar fırına verip pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Yulaflı ekmek

2 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
20 g yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2/3 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
Üzerine:
Süt ve yulaf ezmesi

Bir kaseye ılık suyu koyup içinde bal ve tuzu eritin. Mayayı ekleyip 10 dakika kadar maya köpük köpük olup kasenin yüzüne çıkana dek bekletin. Bir kaba 1 su bardağı beyaz unu, hazırladığınız mayalı suyu ve diğer tüm malzemeleri koyun. Mikserle yüksek hızda 3 dakika kadar çırpın. Kalan beyaz unu kademeli olarak ekleyin, kıvamına göre biraz daha ilave edin. Hafif unlanmış tezgaha aktarıp elinizle elastik bir hamur olana dek 10 dakika kadar yoğurun. Yuvarlayıp üzeri örtülü olarak ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmasını bekleyin. Hacmi iki katına çıkınca hamur hazır. Dikdörtgen bir kalıbı yağlayın. Hamuru içine yerleştirip üzeri kapalı olarak tekrar yarım saat dinlendirin. Üzerine süt sürüp yulaf ezmesi serpin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Üzerine vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız içi pişmiştir. Fırından alın ve bir süre beklettikten sonra dilimleyin. İsteğe bağlı olarak içine yarım tatlı kaşığı tarçın ve yarım tatlı kaşığı zencefil de koyabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.