• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patlıcan püreli piliç

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12 Temmuz 2011
2 adet piliç
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
4 adet domates
1 adet soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 bardak su
Tuz, karabiber
Patlıcan püresi için:
1 kg kemer patlıcan
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 fincan un
1 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Patlıcan püreli piliç için; pilici temizleyip but, kanat ve göğüs olarak ayıralım. Yağı bir tavada eritin ve piliçleri derileri üzerine yatırarak tavaya koyup birkaç dakika, çevirerek kızartalım. Kızaran piliçleri çelik bir tencereye alalım. Tavada kalan yağın fazlasını ayırıp rendelenmiş soğan, doğranmış domates ve biberi bu yağda 3-4 dakika kavuralım. Bir bardak su, tuz ve karabiber koyup kaynatalım ve bu karışımı piliçlerin üzerine dökelim. Tencerenin kapağını kapatıp önce harlı sonra kısık ateşte yarım saat pişirelim. Diğer yandan patlıcanları ocakta ya da fırında közleyelim. Kabuklarını soyup limonlu suya bırakalım. Ardından sıkarak sudan çıkartalım ve ince ince kıyalım. Unla yağı biraz kavurup, üzerine patlıcanı katıp karıştıralım ve azar azar sütü yedirelim. Tuz ve biberi de koyup pişirelim. Ateşten almadan önce kaşar peynirini katalım. Pilici, hazırladığımız patlıcanlı püre eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Tavada kabaklı börek

1 adet yufka
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1 yemek kaşığı yoğurt
İçine:
1 adet orta boy kabak
İsteğe göre kaşar peyniri
Dereotu ve maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavada kabaklı börek için orta boy bir teflon tavayı yağlayın. Dörde böldüğünüz yufkanın deliksiz taraflarını tavanın dibine yayın. Yumurta, süt, yağ ve yoğurdu karıştırın ve bu karışından yufkanın üzerine 2 kaşık serpiştirin. Kabaklı içi hazırlarken kabakları ince ince doğrayın. Üzerine rendelenmiş peynir, maydanoz, dereotu, biraz karabiber ve tuz atıp karıştırın. Yufkaların yarısını yaydıktan sonra üzerine hazırladığınız kabaklı içi dağıtarak serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yağlı karışımdan dökerek, kabaklı için üzerine döşeyin. Alttaki yufkanın sarkan uçlarını da üste çevirin. Kalan yağlı sütü üzerine dökün. Uygun bir kapakla tavayı kapatarak kısık ateş üzerine oturtun. Arada yufkanın altını kontrol ederek pişmesini sağlayın. Böreğin altı kızarınca, kapakla birlikte ters çevirerek tavaya aktarın. Üstü kapalı olarak diğer yüzünü de kızartın. Pişen böreği, düz bir servis tabağna alıp, parçalara böldükten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.