• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu patlıcan kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2011
3 adet patlıcan
5 adet tavuk bifteği
1 çorba kaşığı sirke
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo

Tavuklu patlıcan kebabı için öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyalım, her birini uzunlamasına dörde bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Diğer yandan, dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. Tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alıp üzerine ince kıyılmış maydanozları serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturup, bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyelim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Beze tatlısı

150 gram sade çikolata
3/5 su bardağı toz şeker
1 çubuk vanilya
4 yumurta
2 buçuk su bardağı süt

Beze tatlısı için yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şekerle blendırda çırpın. 2 su bardağı sütü kaynatın ve kaynatırken içine çubuk vanilyayı katın. Biraz bekledikten sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp kaldırın. Vanilyalı sütü karıştırarak yumurta-toz şeker karışımına ilave edin. Kremayı benmari usulü pişirin. Bu arada karıştırmayı ihmal etmeyin. Krema yeterince katılaşınca, kabı soğuk suya tutun ve karıştırarak soğutun. Diğer bir kapta bolca suyu kaynatın. Yumurta aklarını kar gibi olunca dek çırpıp içine kalan 2 çorba kaşığı toz şekeri katıp, karıştırın. Yumurtalı karışımdan 2 çorba kaşığı alıp suya bırakın. İkisini de 30 saniye sonra yavaşça çevirip 30 saniye daha pişirin. Köpüklenen yumurtaları süzüp bir bezin üstüne koyun. Kremayı kalan sütle sulandırıp kaselere dökün. Yumurtaları paylaştırın, üstünü rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.