• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fesleğenli domates çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17 Temmuz 2011
1 kg domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon sirke
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı domates ezmesi
300 ml sebze suyu
6 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
Tuz ve karabiber
Fesleğen yaprağı

Fesleğenli domates çorbası için fırını 200 dereceye ayarlayalım. Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı kızdırılmış tava üzerine yayalım. Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpelim ve ardından esmer toz şekeri üzerine ekleyelim. Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyalım. Daha sonra da domatesleri bir kevgire koyup, sos tavasının üzerine yerleştirelim. Sarımsak ve domatesleri tahta bir kaşığın ters yüzüyle bastırarak kevgirden geçirelim. Hepsi kevgirden geçirildikten sonra domates ezmesini ve sebze suyunu ekleyelim. Daha sonra düşük ateşte karıştırarak pişirelim. Diğer yandan küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştıralım; biber ve tuzla tatlandıralım. Yoğurtlu fesleğini çorbaya dökelim ve fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Gül tatlısı

Yarım paket tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağından az sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Bütün fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Şerbet için toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynatın ve içine limonu ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğutun. Hamur yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu alıp karıştırın. Sirke, irmik, pudra şekeri, Hindistan cevizi koyup 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Merdane ile hamuru yarım santim kalınlığında açıp ufak yuvarlak kesme kalıbı veya keskin bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 5 tane yuvarlağı üst üste bindirin. İki tane fındığı en altta kalan yuvarlağa koyup hamuru sarın ve iki fındığın arasından ortadan ikiye bölüp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün hamurları bitirdikten sonra 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti koyup çektirin. Gerekirse tatlıyı altüst edin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.