1,5 kg kabak120 g kaşar peyniri
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
300 g taze kutu peyniri
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
80 g tereyağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kabak köftesi için kabakların yarısını yıkayıp rendeleyelim. Tuzlayıp süzgeçte yarım saat kadar süzülmeye bırakalım. Kalan kabakları ise 1 santim kalınlığında doğrayalım. 80 gram kaşar peynirini ince ince, kalan kısmını ise iri iri rendeleyelim. Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve ince ince kıyalım. Rendelenmiş kabağı un, ince rendelenmiş peyniri, ufalanmış ekmek, taze kutu peynir, yumurta, tuz ve karabiber ile yoğuralım. Üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bir tatlı kaşığı yardımı ile fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimiz ile unlayıp küçük köfteler yapalım. Diğer yandan sarımsağı soyup ezelim. Biberi uzunlamasına keselim, çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayalım. Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtalım. Sarımsağı ve biberi kavuralım. Doğranmış kabakları da koyup 10 dakika kızartalım. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Bol tuzlu su kaynatalım. Tereyağını kızdıralım. Köfteleri kaynayan suda birkaç dakika haşlayıp çıkartarak süzülmeye bırakalım. Kızgın tereyağını ve iri rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine gezdirelim. Maydanozu serpip servis yapalım. Afiyet olsun.
Sakızlı profiterol
1,5 su bardağı su
100 g Orkide margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
İçi için:
1 paket poşet sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
40 g bitter çikolata
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Bir tencere suyu ocağa koyun. İçine margarin, toz şeker ve tuzu atın. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar unu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine kırıp karıştırın ve krema sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye sütü koyarak üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra krema sıkacağına koyun. Pişirdiğiniz hamurların alt kısımlarından krema doldurup servis tabağına alın. Kalan kremayı üstlerine dökün. Bitter çikolatayı margarin ile birlikte benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
