• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Yeşil soslu penne

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Temmuz 2011
10 adet pazı yaprağı
100 g labne peyniri
Yarım çay kaşığı muskat
1/3 paket penne makarna
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Karabiber, tuz

Yeşil soslu penne için pazı yapraklarını, saplarını dibinden kestikten sonra yıkayalım ve suyunu süzdürüdkten sonra iri iri kıyalım. Bir kapta kaynattığımız suya batırıp çıkaralım. Elimizle iyice sıkarak suyunu sıkıp blendıra alalım. Çam fıstığını bir kapta hafifçe kavuralım. Peynir, dövülmüş sarımsak, muskat, tereyağı, zeytinyağı, çamfıstığının yarısı, karabiber ve tuzu ilave edelim. Blendırda karıştırıp sosu hazırlayalım. Tencereye makarna suyunu koyup kaynatalım. Kaynayınca tuz ilave ederek makarnaları ekleyelim. Haşlanan makarnaları tencereden alalım. Süzdüğümüz makarnayı yıkamadan 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla yağladığımız teflon tencereye alıp ocağa koyalım. Hazırladığımız sosu makarnaların üzerine dökerek karıştıralım ve sıcak sıcak servis tabağına alalım. Çam fıstıklarıyla süsledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Kremalı kurabiye

1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
150 g margarin
2 su bardağı un
1 tutam tuz
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
Yarım limonun ince rendelenmiş kabuğu
Krema için:
1 yumurta akı
250 g pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Gıda boyası

Tereyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Diğer malzemeleri eleyerek ekleyin ve yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru nişasta yardımıyla 1 santim kalınlığında açın. Şekilli kalıplarla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarmadan pişirin ve fırından çıkarıp kurabiyelerin soğumasını bekleyin. Kurabiyeler soğurken yumurta akını ve şekeri elinizle iyice çırpıp limon suyunu ilave edin. Kıvamı çok sıvı olmamalı. Akışkan olursa kurabiyelerin üzerini süslerken akabilir. Hazırladığınız kremayı dilerseniz gıda boyalarıyla renklendirebilirsiniz. Hazırladığınız kremayı pişirme kağıdından yapacağınız külahların içerisine doldurup külahın ucunu biraz kesin. Külahı sıkarak kurabiyelerin üzerlerini süsleyin. Bu krema çabuk kuruduğundan, çalışırken kremanın üzerini streç filmle örtülü tutmaya dikkat edin. Süslediğiniz kurabiyeleri bir tepsiye dizip kremanın donmasını bekleyin. Donduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.