8 adet tavuk göğsü 1 buçuk bardak tereyağı
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kıyılmış sarmısak
Tuz ve karabiber
Yarım bardak un
2 yumurta
Galeta unu
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Kiev usulü tavuk için ilk olarak ıÜütavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek iyice inceltelim ve yassılaştıralım. Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatalım. Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarımsak, tuz ve karabiberi da katalım; eşit olarak sekize bölelim. Tavuk göğüslerinin içine hazırlamış olduğumuz sarımsaklı karanfilli içten koyup; rulo biçiminde saralım ve buzdolabında bekletelim. Hazırladığımız tavuk sarmalarını önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayalım. Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak; yoksa da kızartma tavasında kızartalım. Kızarttığımız tavukları kağıt üzerine çıkartarak fazla yağının süsüzlmesini sağlayalım. Servis yapana kadar sıcak fırında bekletin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Cevizli kurabiye
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide sıvı yağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
3 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı, margarini koyup karıştırın. Üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edin. İç harcı için, bir kase içine çekilmiş cevizi, tarçını, Hindistan cevizini, susamı ve toz şekeri koyup karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra avuç içerisinde bastırıp, yuvarlaklar yapın. İçine, hazırladığınız cevizli karışımdan yarım tatlı kaşığı koyup, uçlarını bir kenarda birleştirerek kapatıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılık olarak tabağa dizip, üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
