• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Beğendili kebap

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01 Ağustos 2011
6 adet patlıcan
4 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
3 kahve fincanı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 adet limon
750 g kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
2 adet domates
5 su bardağı su
Baharat, tuz

Beğendili kebap için pıÜüatlıcanları birkaç yerinden bıçağın ucu ile delelim. Bütün olarak közleyip sıcakken soyalım ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletelim. Öte yandan 4 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine unu ekleyelim. Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştıralım. Ardından soğuk sütü ilave edip karıştıralım. Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra, patlıcanları doğrayıp ezerek iyice sıkalım ve bu sosa ilave edelim. Tahta bir spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edelim. Öte yandan 2 kaşık sıvı yağa etleri atıp kavuralım. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Öte yandan soğanı ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip l dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştıralım. Tuz ve baharat ilave edip pişmeye bırakalım. Hazırladığımız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra etleri de beğendinin üzerine paylaştıralım ve sıcak olarak servis yapalım. Dilerseniz yemeğinizi közlenmiş sivri biber ve domateslerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ankara böreği

250 gram yağsız kıyma
4-5 diş sarımsak
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Az miktar sıvı yağ
5 adet yufka
Yumurta sarısı
Karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon

Ankara böreği için ilk olarak bir tavaya sıvı yağı koyun. Yemeklik olarak doğradığınız soğanları bu yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyerek kavurma işlemine devam edin ve kıymanın miktarına göre sırayla tuz, karabiber, kırmızı toz biber, az miktar kimyonu ve rendelenmiş 5 diş sarımsağı ekleyin. Sonra bir yemek kaşığı salçayı da ekleyip tüm malzemeyi oera ateşte birkaç dakika kavurun. Son olarak da yarım çay bardağı ya da biraz daha miktarda su ekleyip 5 dakika daha pişirin. Böreğimizin içi piştikten sonra börek tepsisini az sıvı yağla yağlayın, yufkaları hazırlayıp, içine pişirdiğiniz malzemeyi sarıp yağladığınız tepsiye yerleştirin. Şekil olarak rulo ya da muska tercih edebilirsiniz. Börekleri sardıktan sonra son olarak üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.