4 dilim dana bifteği2 adet patates
2 adet domates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kekik
4 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar su, tuz
Marinat için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
1 adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Fırında biftek oturtması için biftekleri zeytinyağı, tuz, karabiber, sirke ve rendelenmiş domates kullanarak hazırladığımız marinatta bir gece bekletelim. Ertesi gün biftekleri marinattan alıp az sıvı yağla birlikte bir teflon tavada suyunu çekene dek pişirelim. Diğer yandan fırın tepsisini yağlayalım. Üzerine halka halka doğradığımız patatesleri dizelim. Onun da üzerine halka halka doğranmış kuru soğanları ve pişen biftekleri koyalım. En üste de ince doğranmış domatesleri dizelim. Yaptığımız her kata kekik serpip tuzunu ayarlayalım. Kekiğin aromasını sevmiyorsanız başka baharat da kullanabilirsiniz. Yemeğe suyunu ilave ederek, elle ufaladığımız ekmek içlerini de yayalım. Son olarak alüminyum folyoyu üzerine saralım. Hazırlayıp folyo ile örttüğümüz bifteği önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirelim. Pişmesine yakın bir zamanda alüminyum folyoyu tepsinin üzerinden alarak üzerlerinin de kızarmasını sağlayalım. Üzeri kızarınca yemeği sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Yufka tatlısı
2 yufka
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
50 gram tereyağı
1 su bardağı süt
Şerbet için:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Limon suyu
Yufka tatlısı için ilk olarak fındıkları robota alıp ince olarak çekin yahut havanda iyice ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Yufkanın üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin. Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Spatula ile altını kontrol edin ve tavayı arada sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın. Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fındığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
