1 kg beyaz etli balık1 kg yoğurt
1 su bardağı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
4-5 adet defne yaprağı
Yoğurtlu balık için öncelikle balığın pullarını kazıyalım ve tüm yüzgeçleri temizleyelim. Ardından iyice yıkayalım ve süzün. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağını dökelim. İstediğimiz ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği de bu karışımın içine ilave edelim. Balığın hiçbir yeri dışarıda kalmayacak şekilde alüminyum folyoyu tezgaha serelim. Folyonun üzerine balığı koyacağımız yere, yaptığımız saçalı yoğurtlu karışımdan kaşıkla koyalım. Defne yaprağını da balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığımız karışım üstüne boylu boyuna yatıralım. Karışımdan bir miktar da balığın üstüne dökelim ve balığın hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayalım. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyelim ev tüm balıkları bu şekilde paketleyelim. Paketlerken boşluk bırakmamaya dikkat edin. Paketlediğimiz balıkları tepsiye koyarak 220 derecede iyice kızdırılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız balığın folyosunu üstten keserek, içindeki sos dökmeden servis yapalım. Afiyet olsun.
Çikolatalı cheescake
35 adet pötibör bisküvi
100 g margarin
1 çay kaşığı toz tarçın
250 g damla çikolata
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım bardak kaynar su
Bisküvileri mutfak robotuna koyup un haline gelinceye kadar çekin ve derin bir kaba aktarın. Eritilip ılıtılmış margarin üzerine ekleyip tarçın da serpiştirdikten sonra yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar yoğurun. Diğer taraftan orta boy bir tepsiyi alüminyum folyoyla kaplayın. Greyfurt büyüklüğündeki hamuru kalıba bastırarak ve kenarlarını 2 cm yükselterek yerleştirdikten sonra buzdolabında bekletin. Damla çikolataları derin bir porselen kaba koyun. Üzerine kaynar su ekleyip tel çırpıcıyla karıştırarak çikolatayı eritin. Yumurtaları, toz şekeri ve unu başka bir derin kaba aktarıp iyice çırpın. Üzerine ince çekilmiş ceviz içi ve eritilmiş çikolatayı ilave edip tekrar karıştırın. Bu karışımı buzdolabından çıkardığınız kekin üzerine aktarın. Keki 10 dakika önceden ısıtılıp 150 dereceye ve alt-üst konumuna ayarlanmış fırında 1 saat kadar pişirin. Fırından çıkarılan kekin soğumasını bekleyin. Kek kalıptan çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
