• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 04 Ağustos 2011
Yarım kilogram köftelik kıyma
4 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 adet soğan
Tuz, karabiber, kimyon
1 çay kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı su
4 adet patates
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 su bardağı su
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ

İzmir köfte için ilk olarak bir kaba kıymayı, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek dilimlerini, yumurtayı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharı ve suyu ekleyip özleşene dek yoğuralım. Hazırlanan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elle uzun şeritler vererek bir kenarda bekletelim. Patateslerin kabuklarını soyalım. Yıkayıp ikiye ve her parçayı da üçe bölelim. Bir tavaya yağı alalım. Önce patatesleri iki dakika kızartalım. Fırın tepsisine dizelim. Ardından köfteleri yağda 1 dakika kızartıp patateslerin üzerine dizelim. Domatesleri yarım ay şeklinde kesip aralarına yerleştirelim. Biberleri 2'ye bölüp tepsiye dizelim. Üzerine su veya arzuya göre salçalı su gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim. Suyu ile birlikte sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Çiçek tatlısı


1 paket margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un
Üzerine:
Ceviz ya da Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı
Yapıştırmak için:
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

İlk olarak şerbet malzemelerini bir tencereye alarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerli su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve yarım limonun suyunu ilave ederek yaklaşık 2 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine 2 adet yumurta, sirke, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve unu ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda hamur hazırlayın. Merdane yardımı ile hamuru açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Kesmiş olduğunuz çiçeklerden 1 tanesinin orta kısmından daire şeklinde bir parçayı çıkartın ve yumurta akı sürerek diğerinin üzerine yapıştırın. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürerek iç malzemenizi hamurların ortasındaki çukur bölüme ekleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Tatlıların fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.