300 g kuzu eti 50 g kuyruk yağı
2 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Şerbeti İçin:
1 kase bombay fasulye
1 kırmızı soğan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 tutam maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Zeytin
Garnitürü için:
Kuşkonmaz
Piyazlı satır köftesinin ön hazırlığı olarak kuzu etini ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alalım ve satırla ince ince kıyalım. Yeşil biberleri ve soğanları da ince ince doğrayalım. Sarımsakları da minik minik doğrayalım. Hepsini bir karıştırma kabına alalım ve tuzunu, karabiberini, kimyonunu attıktan sonra elimizle iyice yoğuralım. Yoğurduktan sonra karışımı dolapta dinlendirelim. Dinlendikten sonra elimizi suya batıralım ve köftelerimizi yuvarlayarak bir tabağa dizelim. Piyazı hazırlamak için; haşlanmış fasulyeyi karıştırma kabına alalım. Soğanı, biberleri, maydanozu doğrayalım. Hepsini karıştırma kabına alalım. Üzerine zeytin atalım. Zeytinyağını ve limonunu da ilave edip karıştıralım. Kuşkonmazları ızgarada pişirelim. Ardından köfteleri de pişirelim. Servis tabağına önce piyazı alalım. Kenarlara kuşkonmazı koyalım. Son olarak da köfteleri en üste dizerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Havuçlu kurabiye
2 adet yumurta
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri için:
1 çorba kasesi marmelat
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri dilerseniz herhangi bir marmelat çeşidine de batırabilir ya da üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
