• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 02 Ağustos 2011
900 gram kuşbaşı koyun eti
6 çorba kaşığı tereyağı
5 adet kuru soğan
4 adet domates
3 su bardağı su
1 paket kuskus
Tuz, karabiber

Tekke kebabı adlı yemek için öncelikle domateslerin kabuklarını soyalım ve küçük küpler halinde doğrayalım. 2 adet soğanı da soyduktan sonra ince ince kıyalım. Dilerseniz rendeleyebilirsiniz de. Daha sonra 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritelim ve eriyen yağın içine doğradığımız soğanı koyarak pembeleşinceye kadar kavuralım. SOğanlar renk değiştirince üzerine eti ilave edelim. İkisini birlikte kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirelim. Bunun üzerine, doğradığımız domatesleri de ekleyelim. Arada bir karıştırmak suretiyle suyunu çekinceye kadar pişirelim. Daha sonra karışımın içine sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirelim. Diğer taraftan 3 adet kuru soğanı rendeleyelim. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyarak eritelim ve bu yağda soğanı kavuralım. Üzerine kuskusları ilave edip 3-4 dakika karıştıralım. 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Sonra çok kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak birkaç dakika demlenmeye bırakalım. Servis tabağına kuskusu alıp üzerine de eti yerleştirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Pannacotta


900 ml krema
150 ml süt
3 yaprak jelatin
1 çay kaşığı vanilya
1 adet limonun kabuğu
İlaveten:
300 ml krema
150 gram pudra şekeri

Limon kabuklarını ince ince kesin. Bir tencereye 900 ml krema, limon kabuklarını ve vanilyayı koyup, ağır ateşte 3'te biri azalana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Bu esnada jelatin yapraklarını soğuk sütte yumuşatın. Krema miktarı azaldığında tencerenin altını kapatıp, içindeki limon kabuklarını çıkartın. Jelatinleri de sütten çıkartıp bir tabağa alın. Sütü bir taşım kaynatın. Kaynayan süte, yumuşamış jelatin yapraklarını atıp iyice eritin. Jelatinli süt ve kaynamış kremayı karıştırıp, soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra, kalan krema ve pudra şekeri sertleşmeyecek şekilde mikserle çırpın. Şekerli krema ve jelatinli kremayı bir spatula yardımıyla servis kaplarına aktarın. Buzdolabında en az 3 saat soğuttuktan sonra soslarla servis edin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.