1 paket çubuk makarna2 litre su
1 çay kaşıgı Orkide sıvı yağ
Yarım limonun suyu
1 şeker kaşığı sirke
Sosu için:
Yarım kilogram kemikli dana eti
2 adet domates
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil sivri biber
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz ve pulbiber
1 buçuk yemek kaşığı salça
Arap makarnası için ilk olarak kemikli eti iyice yıkayıp büyük bir tencereye koyalım. Üzerine kuru soğanı ve sıvı yağı ekledikten sonra ocağın altını orta ateşe alıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişmeye bırakalım. Diğer yandan domates ve biberi ince ince doğrayıp beklemeye alalım. Sarımsağı da iyice dövüp onu da beklemeye alalım. Pişmekte olan ete salça ilave edip karıştırarak yedirelim. Ardından biber, sarımsak ve domatesleri ilave edip birkaç dakika karıştırarak kavuralım. Ardından, içine suyu, sirkeyi, limon suyunu, baharatları ve tuzu ilave edip eti pişirmeye alalım. İyi bir sonuç almak için en az yarım saat bekleyelim. Sos hazır olurken; çubuk makarnayı iki yerinden kırarak üç parçaya ayıralım ve tencereye ekleyelim. Yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra Arap makarnası servise hazır olacaktır. Ocaktan alır almaz sofraya konmalıdır. Afiyet olsun.
Fıstık ezmeli kurabiye
Yarım bardak Orkide sıvı yağ
Yarım bardak fıstık ezmesi
Yarım bardak kahverengi şeker
1/3 bardak toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz vanilya
1 bardak+ 2 yemek kaşığı un
1 buçuk çay kaşığı karbonat
1 bardak damla çikolata
Yarım çay kaşığı tuz
Oda ısısındaki yağ ve fıstık ezmesini geniş bir kapta krema gibi olana dek çırpın. Şekerleri ekleyip çırpmaya devam edin, ardından yumurtayı da ekleyin. Un, karbonat, tuz ve vanilyayı birlikte eleyip ilave edin. Düşük hızda hamur olana kadar karıştırın. Hamuru ikiye ayırın. Çikolata damlalarının 1/3 bardağını mikrodalgada ya da ocakta düşük ısıda eritin. İkiye ayırdığınız hamurun birine tahta kaşıkla yedirin. 1/3 bardak çikolata damlasını da yine içine ilave edip karıştırın. Diğer yarısına da kalan 1/3 bardak çikolata damlalarını ilave edin. Her iki hamurdan birer tatlı kaşığı alıp elinizde birleştirerek yuvarlak hale getirin. Yağlanmamış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında yaklaşık 10 dakika hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tepside 2 dakika beklettikten sonra tepsiden alıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
