• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında hamsi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13 Ağustos 2011
750 gram hamsi
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı galeta unu
50 gram tereyağ
Orkide sıvı yağ
Karabiber, kırmızı biber ve tuz

Fırında hamsi için; öncelikle hamsilerin kafalarını koparalım ve içlerini baş parmağımızla temizleyelim. Üstündeki pulları da iyice ayıklayalım. Kılçıklarını çıkarıp yıkadıkran sonra hamsileri fileto haline getirip kapatalım. Diğer yandan maydanozları ince kıyalım ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde keselim. Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı iyice birbirine karıştıralım. Önceden fileto haline getirdiğimiz hamsileri, hazırladığımız bu karışıma bulayalım. Daha sonra fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıklarımızı dizelim. Artan karışımı da hamsilerin üzerine serpelim. Tereyağını, fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine yerleştirelim. Fırını 180 derecede ısıtıp; tepsiyi fırına koyalım ve balıklarımızı yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hanım göbeği

2 su bardağı su
3 yemek kaşığı margarin
4 yumurta
Şurup için:
3 su bardağı şeker
2 bardak su
Süslemek için:
Hindistan cevizi
2 bardak buğday unu
Yarım çay kaşığı tuz
Krema için:
100 g tereyağı
100 g margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Bir buçuk kahve fincanı soğuk su
Kızartmak için:
2 buçuk bardak bitkisel yağ

Suyu, yağı ve tuzu bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın; fokurdadığında elenmiş unu içine katın ve karıştırarak pişirin. 10 dakika sonra ateşten indirin. Hamur ılıkken yumurtaları teker teker kırın ve elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 parça koparın. Avuç arasında yuvarladıktan sonra, işaret parmağınızı yağa batırın ve hamurların ortasından delik açarak genişletin. Derince bir kaba yağ koyup ısıtın. 10 adet hamuru içine atın, ateşin ısısını yavaş yavaş yükseltin. Kabı hafifçe sallayarak hamurları, pembe renkte kızartıp süzgece çıkartın. Şurup malzemelerini kullanarak tatlının şurubunu hazırlayıp soğutun ve tatlıları soğuk şuruba atın. İkinci 10 hamuru atmadan önce yağı biraz dinlendirin ve soğumasını bekleyin. Direkt kızgın yağa atarsanız kabarmazlar. Diğer yandan da tatlının kremasını hazırlayın. Bunun için porselen bir kasede tereyağı ve margarini karıştırarak beyazlatın. Pudra şekeri ve vanilyayı katın. Suyu azar azar yedirin. Kremayı kağıt külah içine doldurun. Daha sonra hanım göbeğini şuruptan çıkartıp servis tabağına yerleştirin. Soğuduktan sonra da ortalarına krema sıkın, Hindistan cevizi serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.