• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 16 Ağustos 2011
8 adet hindi biftek
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 adet soğan suyu

Hindi biftek için ilk olarak ıÜü1 adet soğanı rendeleyelim ve elimizike sıkarak fazla suyunu alalım. Hindi biftekleri soğan suyu ve diğer malzemeler ile harmanlayıp buzdolabında en az 20 dakika kadar dinlendirelim. Eğer bu marinatı 4 saatten fazla dinlendirecekseniz soğan suyu kullanmayın. Çünkü uzun süre bekleyen soğan suyu hoş olmayan bir tat ve görünüme neden olabilir. Daha sonra domateslerin sap kısımlarını alarak ortadan ikiye bölelim. Soğanı ise soyup halka şeklinde kesip hazırlayalım. Hindi biftekleri tercihen ızgarada veya tavada pişirelim. Domates, sivri biber ve halka soğanları da ızgarada pişirip kekik ve tuz ile lezzetlendirelim. Arzu ederseniz soğanlara pişme esnasında kimyon da ilave edebilirsiniz. Hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabağına uygun bir şekilde dizip tercihen yanında pilav yahut kısır ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mayalı peynirli poğaça

1 tatlı kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
200 g beyaz peynir
Üzerine:
1 yumurta sarısı

Mayalı peynirli poğaça için öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği ısıya geldiğinde, suyun içine toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini bir bezle örtün. 20 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın için geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru yaklaşık 50 dakika bekletin. Bu arada hamur, yaklaşık iki katına çıkacaktır. Kabaran hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımıyla hamurların üzerini çarpı şeklinde çizin. Bu şekilde 20 dakika bekletin. Daha sonra 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.