• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında tavuklu mantı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Ağustos 2011
2 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta
2/3 su bardağı su
Çeyrek tavuk göğsü
1/4 bardak pirinç
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Fırında tavuklu mantı için unu eleyip geniş bir kaba koyalım. İçinden 3 yemek kaşığını ayırdıktan sonra kalan una 1 tatlı kaşığı tuzu koyup karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra yumurtayı ekleyelim. 1/3 su bardağı suyu da azar azar ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra minik bezeler yapalım ve üzerlerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirelim. Hamur dinlenirken pişmiş göğüs etini ince ince kıyalım. Pirinci yıkayıp süzelim ve yarım çay bardağı su ile pişirip; içine tavuk, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz katı karıştıralım. 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlığında açalım. Kenarları 2 santimetre olan karelere bölelim. Her kareye, tavuklu içten yarım tatlı kaşığı kadar koyalım. Karelerin köşelerini tepede birleştirerek tepsiye dizelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra hamurları, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkarıp tavuk suyunu dökelim; kapağı kapatalım. Ocak üzerinde suyunu çekene kadar pişirelim. Sarımsağı soyup yıkayalım ve ezdikten sonra yoğurda ekleyelim. Yağın kalanını eritip kırmızı biberi katalım. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Son olarak mantıyı servis yapacağımız tabağa koyalım; sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kayısılı tart

3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
200 g zeytinyağlı margarin
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet elma
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı ceviz
2 adet kayısı
Üzerine:
1 kase bal
Pudra şekeri

Yumurtayla şekeri çırpın. Margarini ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu süzerek ekleyin ve hepsini beraber yine çırpın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz hamuru yuvarlak bir tepsiye alın. Üzerine sırasıyla rendelenip limonlu suda bekletilmiş elmayı, üzümü ve cevizi koyun. Son olarak kayısı ile süsleyin. Önceden 185 dereceyle ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine balı sürüp pudra şekeri dökün. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.