Yarım kilo dana eti250 gram mantar
4 adet patates
Yarım su bardağı su
2 adet domates
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşıgı margarin
Kekik, sumak, pulbiber, karabiber, tuz
Mantarlı kebap için dana etlerini kuşbaşı büyüklüğünde doğrayalım ve doğradığımız etleri yarım su bardağı su koyduğumuz düdüklü tencerede pişirelim. Mantarlarımızı da çok küçük olmayacak şekilde ufak ufak dilimleyelim ve ayrı bir tencerenin içine atıp onları da pişirmeye başlayalım. Bu tencereye su eklemiyoruz, mantarların saldığı su, onları pişirmeye yetecektir. Mantarlar piştikten sonra üzerine salça, margarin ve rendelenmiş domates ile tüm baharatlarımızı tencereye ilave edelim ve bu malzemeleri karıştırıp tencerenin altını kapatalım. Diğer yandan patatesleri soyup halka halka doğrayarak kızartalım. Bu arada düdüklü tencerede pişmeye bıraktığımız eti alıp mantarlı karışımın içine atıp tekrardan ocağın altını kısarak sotelyelim. Daha sonra kızaran patates dilimlerini derin ve geniş bir borcamın tabanına dizelim. Sonra üstüne etimizi yayalım ve kebabın en üst katına da yoğurdu, tüm yemeğin üstünü kaplayacak şekilde dökelim ve salçalı sos ve naneyle süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Pandispanyalı baklava
Yarım yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Pandispanya için:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbet için:
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1/4 limonun suyu
Üzerine:
İri çekilmiş fındık veya ceviz
Baklavanın malzemelerini düz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru 20 bezeye bölün. 10 bezeyi ince bir yufka olacak şekilde açın ve tepsiye dizin. 10 bezeyi bu şekilde bitirin. Pandispanya için olan malzemeleri; yumurta, şeker ve kabarma tozunu beyazlaşıncaya kadar çırpın. Üzerine fındık veya cevizi dökün. Hazırladığınız pandispanya hamurunu 10 yufkanın üzerine dökün. Daha sonra diğer 10 bezeyi de açarak, pandispanyanın üzerine örtün. Hazırladığınız baklavayı dilediğiniz şekilde keserek üzerine tereyağı dökün. 170 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Baklava fırına girmeden önce şerbetini hazırlayın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün. Ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
