• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Biberli kuzu kızartma

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Ağustos 2011
500 gram kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 diş sarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Biberli kuzu kızartma için kuzu bonfileyi şerit şeklinde keselim. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatalım ve eti buzdolabında en az 30 dakika bekletelim. Öte yandan biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayalım. Taze soğanları ince kıyalım. Sıvı yağı bir tavada kızdıralım. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavuralım. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatalım. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Peynirli ay çöreği

4 bardak tepeleme un
2 yemek kaşığı yaş maya
3 çay bardağı ılık süt
2 çay kaşığı silme tuz
3 adet yumurta
200 gram margarin
250 gram beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı
Yarım demet maydanoz

Peynirli ay çöreği için öncelikle unu bir kaba alıp ortaısnı havuz gibi açın ve açtığımız havuzda ılık sütün yarısıyla mayayı ezin. Üzerine biraz un katarak koyulaştırın ve üzerini de kalan unla kapatın. Yaklaşık 10-15 dakika sonra ortasını tekrar açın ve 2 yumurtayı kırın. Ardından da yağ, tuz ve kalan ılık sütü katıp tüm malzemeleri yoğurun. Üzerini örtün ve yaklaşık yarım saat kadar ikinci kez mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra 25 parçaya bölün. Parçaları elinizle bastırarak oval biçimde açın. Beyaz peyniri ezin. Ezilmiş peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, bir yumurtanın akı ve kıyılmış maydanoz ile karıştırın. Hazırladığınız bu içten, hamurların üzerine birer tatlı kaşığı koyun ve uzunlamasına sarıp ay şekli verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış bir tepsiye sıralayın, 15 dakika daha kabarmasını bekleyin. Daha sonra üzerlerine sulandırılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.