• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Bahçıvan sandalı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Ağustos 2011
1 kg patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gram sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz, kekik, pul biber, karabiber
Kızartmak için Orkide ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası

Bahçıvan sandalı için patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra bol suyla yıkayıp suyunu süzdürelim ve ayçiçek yağında önlü arkalı kızartalım. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritelim. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atıp renkleri dönene kadar soteleyelim. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyelim. Ocakta 5 dakika soteleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirelim. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup karıştıralım. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açalım ve hazırladığımız tavuklu içi patlıcanlara dolduralım. 1 kaşık salçayı, 1 bardak suyla ezelim ve patlıcanların üzerine dökelim. Üzerine alüminyum folyo kapatıp 200 derece fırında 20 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kakaolu dilimler

170 gr margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı un
50 g kakao
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
10-12 adet madlen çikolata

Kakaolu dilimler için derin bir kabın içinde, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve toz şekeri mikserin düşük devriyle iyice çırpın ve katı bir krema kıvamına getirin. Üzerine önce yumurtaları kırın, ardından un ve kakaoyu ekleyin. Sürekli karıştırırken kabartma tozu ve vanilyayla beraber dövülmüş ceviz içini de ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Daha sonra fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınmaya bırakın. Fırına dayanıklı, kenarları 2-3 parmak yüksekliğinde, küçük boy kare bir kalıbın içini iyice yağlayın. Koyu kıvamlı kek hamuru, bu kalıba boşaltıp fırının orta gözünde yaklaşık yarım saat pişirin. Kek piştikten sonra, fırından çıkarır çıkarmaz ince madlen çikolatalı kekin üzerine yayın ve tekrar fırına verin. Çikolatalı keki de yaklaşık 5 dakika fırınladıktan sonra çikolatalar eriyince kek kalıbını fırından alın. Soğuduktan sonra kare kare dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.