3 yemek kaşığı margarin 1 adet kuru soğan
4 adet kabak
1 adet havuç
10 adet mantar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım demet dereotu
Tuz, karabiber
Kimyonlu kabak çorbası için ilk olarak kuru soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Kabakların ve havucun kabuklarını bıçakla kazıdıktan sonra ikisini de ayrı ayrı rendeleyelim. Mantarların saplarını çıkarıp ince ince kıyalım. Derin bir tencerede margarini kızdıralım ve içine, piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanlar renk değiştirdikten sonra, içine unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edelim. Daha sonra içine rendelediğimiz kabakları, kimyonu, sütü ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla püre haline getirelim. Son olarak da çorbanın içine rendelenmiş havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını, kırmızı pul biberi, tuzu vek karabiberi koyup kaynatalım. Pişen çorbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Peynirli çörek
250 gram Orkide margarin
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram sucuk
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam
Peynirli çörek için derin bir kabın içine erimiş margarini, 1 çay bardağı zeytinyağını, 1 su bardağı yoğurdu, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 kahve fincanı maden suyunu, 1 paket kabartma tozunu, tuzu ve 1 adet yumurtayı koyduktan sonra tüm malzemeleri iyice karıştırın. Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru 24 saat boyunca buzdolabında bekletin. Daha sonra limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın. Bu bezeleri merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup, kapatın. Daha sonra yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
