4 adet çipura 1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 çay kaşığı hardal
6 dal maydanoz
1 çay kaşığı elma sirkesi
4 dilim limon
Tuz, karabiber
Çipura haricindeki balıklarla da hazırlanabilecek hardal soslu balık için için; ilk olarak çıÜüipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirelim. Filetoları yağlı bir kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvı yağ sürelim. Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürelim. Daha sonra balıkları rulo haline getirip, yağlı kağıt ile saralım. Rulo balıkları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Öte yandan maydanozu yıkayıp ince ince kıyalım. Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirelim. Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştıralım ve kaynamaya başlayınca ocağı kısalım. Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. 2 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alalım. Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp geniş bir servis tabağına koyalım. Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynattıktan sonra balıkların üzerine dökelim. Sosluı balığı limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Elmalı tart
8 kahve fincanı un
1 küçük paket margarin
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı pudra şekeri
3 ekşi elma
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
Elmalı tart için ıÜüun, yağ, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kaba alıp yoğurun ve hamuru, biri daha büyük olacak şekilde 2 parçaya ayırın. Hamurun büyük olan parçasını yarım santimetre kalınlığında açın ve 25-30 santim çapındaki fırın kabına yerleştirin. Hamurun üzerine ince elma dilimlerini yerleştirin. Tarçın karıştırılmış toz şekeri serpin. Küçük parça hamurdan ince şeritler hazırlayın ve elmaların üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Orta ısılı fırında pembe bir renk alana kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra isteğinize göre dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
