2 adet patlıcan1 adet domates
2 adet kuru soğan
3-4 adet biber
4 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak su
4 çorba kaşığı margarin ve un
Patlıcanlı börek için ilk olarak fırını 200 derecede ısıtalım. Unu bir kaba koyup ortasına yumurta, zeytinyağı, tuz ve yarım bardak ılık su koyup hamurumuzu yoğurup, dinlendirelim. Patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda acısını alalım, daha sonra yıkayıp süzelim. Sıvı yağda ince kıyılmış soğanları kavuralım. Patlıcan ve çarliston biberi ilave ederek kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra domatesleri ilave ederek tuz, karabiber ve şekerle tatlandıralım. Son olarak maydanozu da ekleyip soğumaya bırakalım. Diğer yandan hamuru 2 parçaya ayıralım. Yuvarlak bir fırın kabını yağlayıp hamuru fırın kabı büyüklüğünde açalım. Margarini eritelim ve yarısını açtığımız hamura sürelim. Daha sonra hamuru rulo şeklinde bir şerit haline getirip, gül şeklinde saralım ve tekrar yuvarlak fırın kabımızın büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu fırın kabımıza yerleştirelim. Üzerine patlıcanlı harcı serelim. Hamurun kalan yarısını da yukarıda tarif edildiği gibi açarak patlıcanlı harcın üzerini kapatalım. Böreğimizin üzerini yağlayıp önceden ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
İncirli kek
6 adet incir
1 çay bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 su bardağı süt
2,5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı Orkide margarin
2 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
İncirli kek için ilk olarak un ve kabartma tozunu eleyerek iyice karıştırın. İrmiği ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Sütü ekleyip karıştırın. Şeker ve margarini krema kıvamına getirin. Çırpılmış yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve irmikli karışımı ekleyip iyice karıştırın. İncirleri yıkayıp dörde bölün. Yumurta aklarını beyazlaşıncaya kadar çırpın. İncir ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. Daha önce hazırladığınız irmikli karışıma ekleyip iyice yedirin. Fırın tepsisine alüminyum folyo serip yağlayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kare ya da baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın. Afiyet olsun.
