• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 29 Ağustos 2011
4 adet patlıcan
2 domates
2 taze yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
Kürdan
Köfte için:
Yarım kg kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
Yarım bayat ekmek
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, yeni bahar, kırmızı pulbiber ve köfte baharı
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ

Çöp kebabı için köftede kullanılacak ekmekleri suda bekletip yumuşamasını sağlayalım. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzunlamasına ince dilimler halinde kesip tuzlu suda bekletelim. Ayrı bir kaba soğanı rendeleyelim; köfte için gerekli olan tüm malzemeleri katalım. Malzemeleri köfte kıvamına gelene dek iyice yoğuralım. Patlıcanların içine sığacak şekilde köftelere şekil verelim. Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alıp kızgın yağda hafif kızartalım ve tekrar kağıt havlu üzerine alarak yağını iyice çekmesini sağlayalım. Ardından köfteleri hafif kızartalım. Kızaran patlıcanların geniş kısmına birer köfte koyup saralım. Kürdana önce doğranmış domates, biber saplayıp patlıcanlı ruloyu tutturalım. Bütün malzemeleri aynı şekilde kullanarak köfteleri bitirelim ve hazırladıklarımızı tepsiye dizelim. Küçük bir kapta salçayı suyla ezip köftelerin üzerine gezdirelim. Arzuya göre suyunu ayarlayalım ve 200 dereceye ayarlanmış fırında pişmeye bırakalım. Yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Tel kadayıf

Yarım kilogram tel kadayıf
1 paket Orkide margarin
2 çorba kaşığı pekmez
200 g Antep fıstığı veya ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Tel kadayıf tatlısı için margarini eritin. Yağın 4 çorba kaşığını ve pekmezi tepsiye alıp karıştırarak tepsiye yayın. Kalan yağı kadayıfın üzerine gezdirip karıştırarak kadayıfın yağ ile bütünleşmesini sağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle iyice bastırarak tepsiye yerleştirin. Üzerine, çekilmiş Antep fıstığı veya cevizi serpin. Kalan kadayıfı da yine elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. 190 dereceli fırında kadayıfın altı üstü pembeleşene dek pişirin. Kızaran kadayıfı ters yüz ederek alt yüzü üste gelecek şekilde bir tepsiye ters çevirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 5 dakika kaynatıp ateşten alın. Şerbet ılındığında kadayıfın üzerine gezdirin. Üzerine çekilmiş Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.