• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çardak kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Ağustos 2011
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik

Çardak kebabı için öncelikle kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirelim. Tuz ve tereyağı da ekleyelim. Suyunu iyice çekince karabiber ve kekik de ekleyerek bırakalım. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapalım; tuz ekleyelim. 15 santim çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartalım. Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine dolduralım. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirelim. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyalım. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Çiçek tatlısı


1 paket margarin
2 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Un
Üzerine:
Ceviz ya da Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı
Yapıştırmak için:
1 adet yumurtanın akı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker

İlk olarak şerbet malzemelerini bir tencereye alarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerli su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar daha kaynatın ve yarım limonun suyunu ilave ederek 2 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine 2 adet yumurta, sirke, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve un ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda hamur hazırlayın. Merdane yardımı ile hamuru açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Kesmiş olduğunuz çiçeklerden 1 tanesinin orta kısmından daire şeklinde bir parçayı çıkartın ve yumurta akı sürerek diğerinin üzerine yapıştırın. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra üzerilerine yumurta sarısı sürerek iç malzemenizi hamurların ortasındaki çukur bölüme ekleyin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Tatlıların fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve ılık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.